Platforma pro hodnocení online komunit - Mašek, David (2024)
Tato bakalářská práce popisuje tvorbu webové aplikace navržené pro zvýšení bezpečnosti a transparentnosti online komunit na platformě Discord. Tato platforma původně sloužící primárně hráčům počítačových her nabírá na stále větší popularitě mezi širokou uživatelskou základnou, což představuje výzvy v oblasti bezpečí uživatelů platformy. Hlavním cílem této práce je poskytnutí řešení těchto výzev prostřednictvím nástroje ve formě veřejně dostupné webové aplikace. Tento nástroj umožňuje uživatelům hodnotit komunity v něm obsažené, čímž dává uživatelům možnost vzájemně sdílet své vlastní zkušenosti s danými komunitami, a podporuje bezpečné a informované prostředí. Teoretická rešerše se zabývá rostoucí popularitou platformy Discord, riziky spojenými s jejím užíváním a současně dostupnými nástroji pro rodičovský dohled. Dále také aktuálními trendy a technologiemi využívaných pro tvorbu webových aplikací. V závislosti na technologické rešerši a stanovených požadavcích je pro implementaci řešení zvolena technologie T3 Stack. Je proveden návrh aplikace, dále popsán proces jejího vývoje, nasazení na produkční prostředí a testování. Závěrečná část obsahuje diskuzi o míře úspěšné implementace řešení, nedostatcích aplikace a jejím potenciálu pro budoucí vylepšení.