Vliv sociálních sítí na mentální zdraví mladých lidí - Žoltak, František; Radváková, Věra; Syrovátková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Předkládaná bakalářská práce se zaměřuje zkoumáním vlivu sociálních sítí na mentální zdraví mladých lidí. S nárůstem používání sociálních sítí mezi mladou populací se stává naléhavější potřebou porozumět dopadům těchto platforem na psychický stav a pohodu jednotlivců. Cílem bakalářské práce je zjistit, jaké konkrétní dopady má dlouhodobé používání sociálních sítí na mentální zdraví mladých lidí a dále zjistit, jestli se mladí lidé snaží svůj čas u obrazovky aktivně omezovat. Práce se zabývá analýzou různých aspektů, včetně konzumace obsahu, interakcí online prostřednictvím sociálních sítí a psychologických důsledků takového chování. Pro dosažení cíle byla zvolena metodika dotazníkového šetření, do kterého byl zakomponován náhodný výběr respondentů ve věku 14-30 let a případová studie porovnání 2 blízkých přátel. Případová studie se zaměřuje na dopad sociálních sítí na jejich pracovní/školní život.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses