Sociální sítě jako nástroj pro politický marketing ve volební kampani - Brabec, Antonín Vojtěch; Syrovátková, Jana; Sudzina, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu efektivity využití sociálních sítí subjektů a jejich předsedů v období politické kampaně před volbami do Národní rady Slovenské republiky v roce 2023. V teoretické části práce jsou probrány výrazy marketing, politický marketing, web scraping, představeny sociální sítě (Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, TikTok) a uvedení do kontextu parlamentních voleb na Slovensku v roce 2023. Následuje představení politických subjektů a předsedů figurujících v praktické části. Praktická část obsahuje popis metodiky sběru dat z profilů stran a hnutí do datasetů. Z těchto dat, která jsou vhodně graficky znázorněna jsou pak vyhodnoceny závěry (suma engagementu, komentářů, sdílení, klíčová slova, styl komunikace, u sociálních sítí platformy Meta náklady na cílenou reklamu) v sekci Výsledky. Celkovým výsledkem práce je náhled do fungování a efektivnosti vybraných sociálních sítí ve slovenském politickém marketingu.
Vedoucí práce: Jana Syrovátková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses