Analýza a optimalizace procesů v laboratoři - Popsimov, Boris; Potančok, Martin; Svatoš, Oleg; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a optimalizací procesů v soukromé laboratoři v Praze specializující se na biochemická, imunologická a hematologická vyšetření. Hlavním cílem práce je navrhnout systém pro sledování vzorků v preanalytické fázi s důrazem na efektivitu, přesnost a minimalizaci rizik spojených se znehodnocením vzorků během přepravy. Pro dosažení tohoto cíle byla provedena analýza současných procesů, studium normativních dokumentů a literatury týkající se laboratorní diagnostiky a preanalytické fáze. Kvalitativní výzkum zahrnoval pozorování práce na místě a rozhovory s pracovníky laboratoře. Využita byla také metoda komparace k porovnání dostupných komerčních řešení pro sledování vzorků. Na základě získaných poznatků byl navržen systém, který má zlepšit kvalitu laboratorních výsledků a zjednodušit administrativní procesy spojené s přepravou vzorků, což přispěje k lepší péči o pacienty.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses