Optimalizace zásobovacího systému gastronomického podniku pomocí webové aplikace - Plotkin, Artem; Sekničková, Jana; Vávra, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem webové aplikace pro optimalizaci zásobovacího systému gastronomického podniku. Výsledná aplikace bude sloužit jako systém řízení zásob a bude obsahovat implementaci modelu řízení zásob, pomocí kterého uživatel bude moci vypočítat optimální velikost objednávky určitého zboží a bod znovuobjednávky pro daný druh zboží. Teoretická část práce obsahuje úvod do řízení zásob, popis modelů řízení zásob s deterministickou a stochastickou poptávkou, vysvětlení pojmů IMS a POS a konceptu cloud computing. Praktická část předložené práce obsahuje aplikaci modelu řízení zásob na reálná data a popis tvorby webové aplikace, včetně analýzy podnikových procesů, specifikace požadavků, návrhu architektury aplikace a sestavení datového modelu. Aplikace bude běžet na webovém serveru poskytnutém cloudovou službou Amazon EC2 a bude dostupná přes webový prohlížeč. Základními technologiemi webové aplikace jsou Java Spring Boot pro serverovou část a ReactJs pro klientskou část.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses