Onboardingový proces ve vybrané společnosti - Fleková, Dominika (2024)
Diplomová práce se věnuje tématu onboardingového procesu se zaměřením na generaci Z. V teoretické části je definována generace Z a její charakteristiky ve vztahu k vstupu na pracovní trh a dále jsou představeny koncepce teoretických základů spojené s tématem onboardingu zaměstnanců. Praktická část se skládá z kombinované formy výzkumu. Dotazníkové šetření sleduje jaké postoje zaujímá generace Z k onboardingovým programům a jejich nástrojům a mapuje specifické preference při volbě zaměstnavatele. Data jsou analyzována skrze deskriptivní statistiku a korelační analýzu. K hlubšímu prozkoumání problematiky je proveden polostrukturovaný rozhovor s personalistou vybrané organizace. Interpretace výsledků výzkumu se zároveň opírá o východiska literární rešerše teoretické části.