Onboardingový proces ve vybrané společnosti - Fleková, Dominika; Říhová, Gabriela; Kronberger, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se věnuje tématu onboardingového procesu se zaměřením na generaci Z. V teoretické části je definována generace Z a její charakteristiky ve vztahu k vstupu na pracovní trh a dále jsou představeny koncepce teoretických základů spojené s tématem onboardingu zaměstnanců. Praktická část se skládá z kombinované formy výzkumu. Dotazníkové šetření sleduje jaké postoje zaujímá generace Z k onboardingovým programům a jejich nástrojům a mapuje specifické preference při volbě zaměstnavatele. Data jsou analyzována skrze deskriptivní statistiku a korelační analýzu. K hlubšímu prozkoumání problematiky je proveden polostrukturovaný rozhovor s personalistou vybrané organizace. Interpretace výsledků výzkumu se zároveň opírá o východiska literární rešerše teoretické části.
Vedoucí práce: Gabriela Říhová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses