Postoj mladých spotřebitelů k ekologickým balením nealkoholických nápojů - Diviš, Jan; Tahal, Radek, 1970-; Stříteský, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce si klade za cíl analyzovat současný stav udržitelnosti v odvětví nealkoholických nápojů s důrazem na obalové materiály a jejich ekologické dopady. Úvodní část představuje teoretický rámec udržitelnosti, zahrnuje historický vývoj a myšlenky jednotlivých teorií, které se postupem času vyvíjely a mají odlišné pohledy na danou problematiku. Dále se zabývá regulacemi a normami týkající se obalů v Evropské unii a v České republice. V práci je především rozebrán vztah mezi marketingem a PR. Poslední kapitola teoretické části se věnuje spotřebiteli, jeho postoji k udržitelnosti, zahrnující již zpracované sekundární výzkumy od výzkumných agentur a je zde také popsán návrh plánovaného zálohového systémů obalů. Aplikační část zahrnuje popis udržitelných kroků předních společností na trhu nealkoholických nápojů a aktuální trendy. Skupinová diskuze poté zkoumá postoj mladých spotřebitelů k novým ekologickým obalům a potřebě jejich dalšího vývoje. Výsledky této práce nabízejí cenné poznatky o aktuálních udržitelných trendech, postoji stakeholderů identifikovaných společnostmi, a především názory mladých spotřebitelů, kteří jsou koncovými zákazníky.
Vedoucí práce: Radek Tahal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses