Optimalizace a simulace kurzových sázek - Fanta, Martin; Chrobok, Viktor; Rejthar, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Cílem bakalářské práce s názvem Optimalizace a simulace kurzových sázek je vytvoření modelů neuronové sítě s využitím datového setu tenisových zápasů, které by umožnily predikci výsledků tenisových utkání. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou vymezeny a popsány klíčové pojmy z oblasti sázení, teorie her, databázových systémů a neuronových sítí. Praktická část zahrnuje implementaci a vytvoření infrastruktury vývojového prostředí. Nejprve jsou zde popsána použitá data a následně jsou data upravena pro nahrání do databáze. Dále jsou v praktické části vysvětleny postupy vytvoření a natrénování dvou modelů $-$ statického modelu vytvořeného pomocí nástroje TensorFlow a dynamického modelu vytvořeného pomocí neuroevolučního algoritmu NEAT. Výsledky simulací obou modelů byly následně porovnány, aby bylo možné určit jejich účinnost a přesnost v predikci vítězů tenisových zápasů. Modely byly simulovány s využitím skutečných sázkových příležitostí, aby se zjistila potenciální výnosnost strategií založených na predikcích těchto modelů. Tato práce přispívá k pochopení a využití technologických nástrojů pro analýzu a optimalizaci strategií kurzových sázek a může sloužit jako výchozí bod pro budoucí zkoumání aplikace modelů strojového učení.
Vedoucí práce: Viktor Chrobok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses