Vývoj Influencer marketingu a jeho vplyv na spotrebiteľské chovanie - Adam, Alexander (2024)
Táto bakalárska práca sa zaoberá vývojom influencer marketingu a jeho vplyvom na spotrebiteľské správanie. Skúma, ako sociálne médiá ovplyvňujú predaj produktov a ako sa táto marketingová stratégia vyvíjala. Práca analyzuje odbornú literatúru a vedecké články, ako aj špecializované štúdie a výskumy v tejto oblasti. Hlavným cieľom tejto práce je analyzovať vplyv influencer marketingu na spotrebiteľské správanie a zistiť, do akej miery influenceri ovplyvňujú reálne nákupné rozhodnutia spotrebiteľov. Vedľajším cieľom je pochopiť historický vývoj influencer marketingu, identifikovať jeho kľúčové míľniky, analyzovať jeho vplyv na súčasných spotrebiteľov (najmä študentov), zistiť, ktoré typy influencer reklám sú najúčinnejšie a aké produkty sú prostredníctvom tejto formy marketingu najviac propagované a nakupované spotrebiteľmi.