Vývoj Influencer marketingu a jeho vplyv na spotrebiteľské chovanie - Adam, Alexander; Syrovátková, Jana; Sudzina, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Táto bakalárska práca sa zaoberá vývojom influencer marketingu a jeho vplyvom na spotrebiteľské správanie. Skúma, ako sociálne médiá ovplyvňujú predaj produktov a ako sa táto marketingová stratégia vyvíjala. Práca analyzuje odbornú literatúru a vedecké články, ako aj špecializované štúdie a výskumy v tejto oblasti. Hlavným cieľom tejto práce je analyzovať vplyv influencer marketingu na spotrebiteľské správanie a zistiť, do akej miery influenceri ovplyvňujú reálne nákupné rozhodnutia spotrebiteľov. Vedľajším cieľom je pochopiť historický vývoj influencer marketingu, identifikovať jeho kľúčové míľniky, analyzovať jeho vplyv na súčasných spotrebiteľov (najmä študentov), zistiť, ktoré typy influencer reklám sú najúčinnejšie a aké produkty sú prostredníctvom tejto formy marketingu najviac propagované a nakupované spotrebiteľmi.
Vedoucí práce: Jana Syrovátková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses