Vývoj a optimalizácia webových aplikácií pomocou jazykových modelov AI - Neznik, Nicolas; Kovářová, Marie; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Táto bakalárska práca sa zaoberá integráciou umelej inteligencie do vývoja webových aplikácií, konkrétne prostredníctvom využitia jazykového modelu ChatGPT od spoločnosti OpenAI. Práca poskytuje prehľad možností využitia AI v modernom softvérovom inžinierstve, identifikuje hlavné výzvy a rieši praktické aplikácie. Praktická časť sa zameriava na vývoj webovej aplikácie pre generovanie a ukladanie hesiel, kde ChatGPT slúži ako nástroj pre automatizáciu, optimalizáciu a technickú podporu. Výsledky práce ukazujú, že integrácia ChatGPT môže výrazne zlepšiť efektivitu vývojových procesov, hoci si vyžaduje dôslednú kontrolu a zohľadnenie bezpečnostných aspektov. Práca ďalej diskutuje etické a bezpečnostné dimenzie použitia AI v softvérovom vývoji a naznačuje smerovanie pre budúce výskumy.
Vedoucí práce: Marie Kovářová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses