Sociální sítě jako marketingový nástroj značek - Kubánek, David (2024)
Bakalářská práce se zabývá sociálními sítěmi, které se v dnešní době čím dál tím víc dostávají do popředí v marketingovém světě. Hlavním cílem této práce je zisk hlubších znalostí využití sociálních sítí v marketingu a zároveň studium taktik a strategií značek v digitálním prostoru pro budoucí využití. V teoretické části práce se zabývám nejpopulárnějšími sociálními sítěmi současnosti. Rozebírám každou z nich a určuji jejich výhody a nevýhody. Následně na to navazuji a hledám jednotlivé postupy a strategie, které značky na těchto sociálních sítích využívají. V praktické části pak aplikuji metodu rozhovoru s představiteli vybrané značky. Rozebírám jejich využití sociálních sítí při marketingu. Poté analyzuji získaná data a definuji, co stojí za úspěchem jejich kampaní. Výsledkem práce je souhrn poznatků, prozkoumání individuálních strategií a jejich porovnání v oblasti marketingu na sociálních sítích.