Optimalizace monitoringu a analýzy skladových operací v ILICO Europe s.r.o. prostřednictvím online nástroje Make.com a Metabase - Tiurina, Oleksandra (2024)
Cílem této práce je vytvořit systém, který umožní monitorování skladových pohybů v distribuční společnosti ILICO a následný vývoj konkrétních no-code scénářů a řešení pro Business Intelligence. Toto řešení budou využívána majitelem firmy a týmem Business Developmentu k podpoře rozhodování o nákupu a prodeji zboží. Pro naplnění stanoveného cíle byla nezbytná úzká spolupráce s majitelem firmy, který umožnil přístup k informačnímu systému společnosti a datům potřebným pro analýzu a návrh samotné aplikace. Práce je strukturována na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou čtenářům představeny základní charakteristiky no-code a Business Intelligence, ze kterých vznikají konkrétní řešení pro aplikace. Praktická část je rozdělena na analýzu prostředí společnosti, návrh řešení scénářů monitoringu pomocí online platformy Make a návrh BI systému a reportu ukazujícího aktuální stav skladu pomocí online platformy Metabase. Hlavním přínosem této práce je reálné nasazení aplikace ve společnosti jako podpora rozhodování a následné zlepšení hospodaření společnosti. Dalším přínosem je možnost nasazení tohoto řešení v dalších strukturálně podobných společnostech.