Cenzura na sociálních sítích a její vnímání generací Z - Dienstbierová, Sára; Korčák, Jiří, 1994-; Papík, Richard, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Předkládaná bakalářská práce se zaměřuje na téma cenzury na sociálních sítích a její vnímání mezi členy generace Z. V teoretické části práce je nejprve představena cenzura jako taková a dále její podoba na sociálních sítích, a to včetně přehledu konkrétních sítí a forem cenzury na nich uplatňovaných. V praktické části se věnuji průzkumu mezi dnešní mladou generací – generací Z, jehož cílem je zjistit, jak tato konkrétní skupina vnímá cenzuru na sociálních sítích. Průzkum se zaměřuje na to, jaké formy cenzury jsou dle nich přijatelné a také jaké konkrétní formy regulace obsahu považují za adekvátní pro různé typy situací. Cílem této práce je nejen poukázání na aktuální stav cenzurování obsahu a na neucelenost pravidel regulace obsahu mezi jednotlivými sítěmi, ale také identifikování hlavních postojů týkajících se cenzury mezi generací Z, která je spolu s generací Y největší skupinou uživatelů těchto platforem.
Vedoucí práce: Jiří Korčák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses