Kyberútoky na ML/DL modely - Antoš, Adam; Kovářová, Marie; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku kybernetických hrozeb v oblasti modelů strojového učení (ML) a hlubokého učení (DL). Analyzuje různé typy útoků, které mohou ohrozit integritu, dostupnost a důvěrnost těchto modelů. Teoretická část poskytuje ucelený pohled na základní principy ML a DL a vysvětluje jejich zranitelnosti v kybernetickém prostředí. Praktická část práce se zaměřuje na simulaci vybraných útoků v testovacím prostředí a na testovacím modelu Gandalf v.2, přičemž zkoumá dopady útoků a postupy pro posílení bezpečnosti ML a DL modelů. Cílem je poskytnout užitečné poznatky pro odborníky z oblasti kybernetické bezpečnosti a vývojáře ML/DL aplikací.
Vedoucí práce: Marie Kovářová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses