Automatizace release procesu v kontextu technologie Liferay DXP - Kadlec, Martin; Fortinová, Jana; Buchbauer, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalářská práce se věnuje problematice release procesu ve firmě Lundegaard a.s., a to na projektech postavených na content management systému Liferay. Hlavním cílem práce je poskytnout klientsky a provozně přívětivější způsob sestavení a nasazení Liferay aplikace, výstupy práce byly konzultovány s různými stakeholdery jak u firmy Lundegaard, tak u jejich odběratele. Práce stručně představuje základní terminologii, zejména v souvislosti s pojmy DevOps a CI/CD. Na základě tohoto vymezení, analýzy technických aspektů technologie Liferay a inspekce současných zvyklostí v provozu dodávaných řešení byly představeny analytické závěry, poukazující na slabá místa a možnosti jejich řešení. Na základě těchto závěrů byl sestaven koncept dataflow upraveného procesu, který byl prodiskutován s Klientem firmy Lundegaard a dle zpětné vazby došlo k přípravě prototypu využívající služby GitHub Actions. V práci jsou na závěr shrnuty důležité implementační poznámky a možnosti dalšího rozvoje.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses