Instagram jako marketingový nástroj v podnikatelské činnosti - Serkebayeva, Kamila (2024)
Instagram je v současnosti jednou z nejlepších platforem pro organický růst jakékoli společnosti. Prostřednictvím této platformy mohou podniky zvýšit své příjmy a přilákat nové zákazníky. Používání této sociální sítě je v dnešní době nezbytné. Mým hlavním cílem bude prozkoumat tuto platformu, různé typy propagace na této sociální síti a zjistit, které z nich v praxi fungují nejlépe. Jedná se o různé typy propagace a prodeje: například influencer marketing, targeting, placené příspěvky, giveaway, propagace přes Reels, hashtagy apod. Na závěr poradím podnikům, na které z těchto nástrojů by se měly zaměřit více. Základ mé práce tvoří 2 hlavní části: jedná se o teoretickou část, kde popisuji historii platformy Instagram a její vývoj v průběhu let, zkoumám a popisuji různé typy propagace na této platformě. Dále následuje 2. část – výzkum, kde zkoumám různé typy propagace na Instagramu a vyslovuji o nich různé hypotézy, které mohou, ale nemusí být pravdivé. Číselné údaje (počet lajků, počet sledujících a jejich aktivita apod.) čerpám z aktuálních instagramových stránek podniků. Součástí výzkumu je také rozhovor s odbornicí na digitální marketing na Instagramu ze společnosti NewLook Marketing.