Kvalitativní předstudie vnímaní potenciálu a problémů elektronické identity a elektronických osobních dokladů v České republice - Griunfeld, Olga; Doležel, Michal; Smutný, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje zjištění potenciálu a problémů elektronické identity a elektronických osobních dokladů v České republice. Hlavním cílem práce je s použitím teoretického modelu UMEGA provést kvalitativní studii menšího rozsahu zaměřenou na vztah obyvatel České republiky k elektronické identitě a elektronickým osobním dokladům z hlediska subjektivního vnímání jejich přínosů a problémů. Teoretická část se věnuje popisu aktuálního stavu implementace elektronické identity a elektronických osobních dokladů v ČR, související právní úpravy a také teoretického modelu UMEGA. Praktická část je věnována přípravě, provedení a následné analýze šesti polostrukturovaných rozhovorů s využitím modelu UMEGA. Pomocí tematické analýzy rozhovorů jsou identifikovány faktory, které ovlivňují vztah a ochotu obyvatel ČR využívat elektronickou identitu a elektronické osobní doklady, a následně jsou formulována doporučení pro veřejnou správu v souvislosti s těmito technologiemi.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses