Multiplatformní mobilní aplikace pro správu receptů, plánování a přípravu jídel - Vlček, Jan; Nguyen, Viet Bach; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
V optimalizaci osobního plánování stravy hrají specializované softwarové nástroje důležitou roli, jelikož přináší svým uživatelům různé možnosti, jak ušetřit čas i finance. S rostoucím zájmem o takové aplikace se stále vytváří nová a dostupnější řešení zaměřená také na zvýšení produkty produktivity uživatelů. Pro uspokojení konkrétních potřeb uživatelů a vyplnění mezery v této kategorii, je v této práci navržena a vyvíjena nová mobilní aplikace, která má za cíl usnadnit plánování jídla, sledování svého stravování a inspiraci v receptech. Práce nejprve stručně představí danou problematiku. Následně je provedena analýza konkurenčních řešení a metodou rozhovoru jsou dotázáni potenciální uživatelé. Obě analýzy jsou provedeny za účelem definice funkčních požadavků na aplikaci. Na základě požadavků je vytvořen návrh aplikace, který definuje architekturu včetně procesů, potřebné nástroje a datové zdroje pro vytvoření aplikace a uživatelské rozhraní. Podle návrhu je následně vytvořena aplikace a proces implementace je popsán v samostatné kapitole. Po implementaci následuje popsání procesu nasazení na distribuční platformy App Store a Google Play. Závěrem vývoje je testování aplikace pomocí testovacích případů a uživatelsky. Dle zpětné vazby jsou definovány možná vylepšení budoucích verzí aplikace. Aplikace využívá technologii frameworku React Native pro vizuální stránku aplikace a její logiku. Pro práci s daty dále slouží Firebase, který také zajišťuje autentizaci uživatele. Výsledkem je aplikace, která funguje na obou operačních systémech Android a iOS, a svým uživatelům může přinést lepší plánování svého stravování.
Vedoucí práce: Viet Bach Nguyen
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses