Mobilní aplikace pro sebehodnocení kompetencí studentů učitelství : Automatizace testování - Brázda, Jan (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vytvoření a implementaci sady automatizovaných testů pro mobilní aplikaci SeK, s využitím technologií Robot Framework a Appium. Hlavním cílem práce není pouze podpora procesu testování a zlepšení kvality aplikace, ale také příprava kompletní infrastruktury nezbytné pro efektivní automatizované testování. To zahrnuje celý řetězec aktivit od nastavení zařízení, na kterých budou testy prováděny, přes výběr vhodných technologií, až po analýzu a vyhodnocení získaných výsledků. V teoretické části je čtenářům nabídnut úvod do oblasti automatizovaného testování, kde jsou představeny definice, typy testů a základní principy. Následně jsou vysvětleny hlavní důvody pro zavádění automatizovaných testů. Teoretická část dále pokračuje představením doménové oblast testované aplikace SeK, která se soustředí na formativní hodnocení a sebehodnocení studentů. Praktická část této práce je rozdělena do sedmi kapitol, v nichž je podrobně zdokumentován celý proces od počátečního návrhu až po finální realizaci spustitelné sady automatizovaných testů. Každá kapitola postupně dokumentuje kroky, které vedly k úspěšnému dokončení hlavního cíle práce. Jsou zde představeny metody a postupy, které byly během vývoje uplatněny. Na konci práce je sada testů vyhodnocena, což zajišťuje ověření její kvality.