Vývoj FOMO na sociálních sítích u generačního rozpětí X až Alfa - Praks, Josef (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku fenoménu FOMO na sociálních sítích u generačního rozpětí X až Alfa, avšak zároveň jde zde kladen důraz na možný vývoj závislosti na sociálních sítích. Práce následně zkoumá chování jednotlivců z generací jakožto uživatelů a jejich preferencí k výběru nejpoužívanější sociální sítě. Součástí práce je i dotazníkové šetření, které pomáhá při zkoumání aktuálního stavu FOMO. Výstupem práce je vytvoření doporučení a řešení k přístupu jednotlivců zasažených fenoménem FOMO a více se zaměřovat na uživatelsky více přívětivější prostředí, která by mohla poskytnout lepší utilizaci platformy uživatelem a eliminovat tak nutnost pro digitální detox a zlepšovat goodwill společnosti.