Vývoj FOMO na sociálních sítích u generačního rozpětí X až Alfa - Praks, Josef; Sedláček, Jiří, 1963-; Vacura, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku fenoménu FOMO na sociálních sítích u generačního rozpětí X až Alfa, avšak zároveň jde zde kladen důraz na možný vývoj závislosti na sociálních sítích. Práce následně zkoumá chování jednotlivců z generací jakožto uživatelů a jejich preferencí k výběru nejpoužívanější sociální sítě. Součástí práce je i dotazníkové šetření, které pomáhá při zkoumání aktuálního stavu FOMO. Výstupem práce je vytvoření doporučení a řešení k přístupu jednotlivců zasažených fenoménem FOMO a více se zaměřovat na uživatelsky více přívětivější prostředí, která by mohla poskytnout lepší utilizaci platformy uživatelem a eliminovat tak nutnost pro digitální detox a zlepšovat goodwill společnosti.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses