Dopady umělé inteligence na společnost - Gráfová, Zuzana; Papík, Richard, 1962-; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Práce se zabývá dopady umělé inteligence na společnost v blízké budoucnosti. Cílem práce je mapovat, které obory a aspekty lidského života budou nejvíce ovlivněny. Analýzou příležitostí i výzev, které zavádění UI představuje, se tato práce snaží poskytnout komplexní porozumění společenským důsledkům technologie UI. Popisuje fenomén umělé inteligence a zabývá se jednotlivými obory a konkrétními příklady, kdy UI ovlivní naše životy – ve školství, v médiích, v medicíně atd. Práce analyzuje budoucí pracovní trh po začlenění umělé inteligence do praxe a popisuje, které povolání a skupiny budou ovlivněny. Může sloužit jako vodítko pro přizpůsobení se novým technologickým trendům. Praktická část se zabývá vlastním výzkumem vnímání trendu umělé inteligence ve společnosti. Ve vzorku společnosti pozoruje postoje a vnímání UI a zkoumá, co ovlivňuje tyto postoje.
Vedoucí práce: Richard Papík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses