Strategická analýza Imperial Brands CR, s.r.o. - Kalkus, Daniel (2024)
Cílem této bakalářské práce je stanovení konkrétních strategických doporučení pro společnost Imperial Brands CR, s.r.o. pro upevnění pozice na trhu, zejména z pohledu nových alternativních produktů. Práce je standardně rozdělena na teoretickou a praktickou část. Praktická část obsahuje definice základních pojmů oboru strategické analýzy, popis jednotlivých metod využívaných v práci a rešerši základních informací o podniku, trhu a konkurenci. V praktické části je provedena samotná strategická analýza sestávající z analýzy okolí, analýzy vnitřních zdrojů a schopností podniku, na jejichž základě jsou identifikovány hlavní silné a slabé stránky, příležitosti a ohrožení podniku. Praktická část dále obsahuje syntézu, na jejímž základě byla formulována strategická doporučení pro podnik.