Redesign a návrh prototypu mobilní aplikace - Šindler, Adam (2024)
Bakalářská práce se zabývá redesignem a návrhem prototypu pro mobilní GIS aplikaci Kimobil, s využitím metodiky Design Thinking a aktuálních trendů v UX designu. Cílem práce je zlepšení uživatelské zkušenosti, modernizace rozhraní a integrace nových funkcí vyžadovaných uživateli. Teoretická část se zabývá disciplínou designu aplikací, metodikami v UX designu a podrobně se věnuje metodice Design Thinking a znaky dobře navrženého prototypu. Dále jsou vymezeny základní trendy v dnešním UX designu. Praktická část obsahuje analýzu současného stavu aplikace, konkurenty na trhu, cílové skupiny a stakeholdery. Následuje designový proces, ve kterém je proveden uživatelský výzkum, definice problémů, generace nápadů, návrh prototypu a jeho testování pomocí metodiky Design Thinking. Výzkum je proveden pomocí hloubkových rozhovorů s uživateli aplikace. Prototyp je navržen podle tradičních praktik jako jsou heuristiky, Gestalt principy, pravidla pro lidské prostředí a aplikuje vymezené trendy. Na závěr je prototyp otestován s uživateli pomocí testovacích scénářů a výsledky jsou vyhodnoceny spolu s kontrolou splnění cílů.