Analýza ziskovosti produktového portfolia ve výrobní společnosti - Dušková, Michaela; Matyáš, Ondřej, 1979-; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem diplomové práce je provést analýzu ziskovosti produktového portfolia ve výrobní společnosti. Zjištěné poznatky budou následně použity ke zhodnocení současné situace. Dále budou navržena možná doporučení, která společnost může implementovat a efektivně využít ke zlepšení stávající situace. Ziskovost produktového portfolia je zkoumána z pohledu tržeb, prodejních cen a marží. Teoretická část obsahuje rešerši literatury, která se zabývá charakteristikou produktu, prodejních cen a dalších pojmů z oblasti ziskovosti. V praktické části je provedena analýza současné situace v analyzované společnosti. Součástí analýzy je identifikace konkrétních faktorů, které tržby a zároveň ziskovost produktového portfolia ve sledovaném roce nejvíce ovlivnily. Na závěr praktické části je zhodnocena situace ve společnosti, která je doplněna o formulaci možných doporučení.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses