Implementácia webovej analytiky na web Rakúsko.sk - Makeľ, Andrej (2025)
Záverečná práca sa zaoberá obchodnou analýzou webu Rakúsko.sk a následnou implementáciou nástrojov webovej analytiky, pričom kladie dôraz na Google Analytics 4 ako hlavný analytický nástroj. V úvode je spracovaná rešerš literatúry a odborných zdrojov v oblastiach obchodnej analýzy a webovej analytiky. Nasleduje obchodná analýza webu, ktorej výsledkom sú požiadavky na webovú analytiku V ďalšej časti je realizovaná konfigurácia Google Analytics 4 a ďalších doplnkových nástrojov, ako aj úpravy samotného webu. Optimalizácia prebieha iteratívne v mesačných cykloch, pričom každá iterácia obsahuje formulovanie cieľa, analýzu dát, realizáciu zmien a vyhodnotenie výsledkov. Cieľ je určený na základe pozorovania a analyzovania dostupných dát.