Sociální sítě jako marketingový nástroj - Dobšinský, Lukáš; Syrovátková, Jana; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalářská práce se zabývá tématem politického marketingu za využití sociálních sítí politickými stranami a koalicemi před polskými parlamentními volbami v roce 2023. Prvním cílem je zjistit, jak moc jsou vybrané politické strany aktivní na sociálních sítích. Onoho cíle je dosaženo zjištěním množství zveřejněných videí a příspěvků v porovnání se získaným počtem zhlédnutí, zobrazení či lajků. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy marketing, marketingový mix a politický marketing. Dále jsou představeny zvolené politické strany a sociální sítě Facebook, Instagram, YouTube a X, dříve známý jako Twitter. Druhým cílem je zjistit, zda některé z vybraných politických stran nevyužily nabízenou formu placené reklamy na zvolených sociálních sítích, a pokud ano, zjistit jaké na to přibližně vynaložily náklady a s jakou odezvou se shledaly. V praktické části je vysvětlen postup získání dat a jejich následná analýza pro jednotlivé politické strany a koalice a konkrétní sociální sítě.
Vedoucí práce: Jana Syrovátková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses