Analýza publikace a využívání otevřených dat ve vybraných českých, německých a rakouských městech - Kuthan, Radek (2024)
Tématem bakalářské práce je analýza publikace a využívání otevřených dat městy v České republice, Německu a Rakousku. Prvním cílem práce je analyzovat, jak je publikace dat městy ve zmíněných státech ovlivněna právním rámcem, standardy a doporučeními, které jsou vydávané na celostátní nebo krajské úrovni, respektive na úrovni spolkových zemí. Druhým cílem práce je analyzovat poskytování a využívání otevřených dat městy ve zmíněných státech. Každé město vstupující do analýzy figuruje jako hlavní město regionu. Pro splnění cílů je provedena komentovaná rešerše, je představena metodika analýzy a výsledky analýzy jsou rozebrány v diskusi.