Analýza publikace a využívání otevřených dat ve vybraných českých, německých a rakouských městech - Kuthan, Radek; Kučera, Jan; Chlapek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tématem bakalářské práce je analýza publikace a využívání otevřených dat městy v České republice, Německu a Rakousku. Prvním cílem práce je analyzovat, jak je publikace dat městy ve zmíněných státech ovlivněna právním rámcem, standardy a doporučeními, které jsou vydávané na celostátní nebo krajské úrovni, respektive na úrovni spolkových zemí. Druhým cílem práce je analyzovat poskytování a využívání otevřených dat městy ve zmíněných státech. Každé město vstupující do analýzy figuruje jako hlavní město regionu. Pro splnění cílů je provedena komentovaná rešerše, je představena metodika analýzy a výsledky analýzy jsou rozebrány v diskusi.
Vedoucí práce: Jan Kučera
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses