Vliv sociálních sítí na komunikaci studijních materiálů - Valeš, David; Radváková, Věra; Kužel, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalářská práce se věnuje sociálním sítím a jejich vlivu na studium vysokoškolských studentů. Cílem závěrečné práce je zjistit, jak se konkrétně studenti bakalářského studia Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze připravují ke zkouškám, především do jaké míry k přípravě využívají sociální sítě. Dílčím cílem je dále zanalyzovat klady a zápory sdílených studijních materiálů ze sociálních sítí. Pro celkový pohled na zkoumanou problematiku je v teoretické části obsažena historie a současnost sociálních sítí, poté také možnosti využití ve studiu u studentů Fakulty informatiky a statistiky. V praktické části je provedeno dotazníkové šetření pro získání informací ohledně využívání sdílených studijních materiálů ze sociálních sítí studenty. Následují řízené rozhovory pro poskytnutí hlubšího pohledu do problému. Autor poté porovnává výsledky mezi dvěma skupinami studentů rozdělených dle ročníku studia se svým vlastním pozorováním, kdy poté dochází k odpovědím na výzkumné otázky, které mají pomoci splnit stanovené cíle.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses