Implementácia a testovanie cloud computingu v prostredí Microsoft Azure - Baško, Richard; Kovářová, Marie; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalárska práca sa zaoberá cloud computingom a jeho implementáciou a testovaním na platforme Azure od spoločnosti Microsoft. V úvodnej časti je predstavená téma a jej ciele, ktoré zahŕňajú základné porozumenie cloud computingu a demonštráciu dôležitosti funkcií zabezpečenia identít a prístupu. Teoretická časť práce poskytuje komplexný prehľad o základoch cloud computingu, modeloch nasadenia a poskytovaných službách. Čitateľovi takto poskytuje potrebný teoretický základ pre porozumenie pri praktickej implementácii a testovaní v ďalšej časti. Praktická časť popisuje metodiku pre praktický výskum, vrátane konfigurácie funkcií zabezpečenia identít a prístupu. Následne sú tieto funkcie testované a porovnáva sa bezpečnosť účtov s týmito funkciami a účtov bez nich. Záver zhrnuje výsledky teoretickej a praktickej časti práce a diskutuje o ich súvislostiach a návrhoch na vylepšenie implementácie a ďalšie výskumy na základe získaných poznatkov.
Vedoucí práce: Marie Kovářová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses