Rezervační systém pro podnikatele a poskytovatele služeb - Dvořák, Michal (2024)
Rezervační systémy budou stále více důležitou součástí běžných služeb, které využíváme v našem každodenním životě. Práce se zabývá problematikou menšího využívání rezervačních systémů na trhu malých podnikatelů a poskytovatelů služeb. Nejdříve je provedena rešerše aktuálních nejznámějších rezervačních systémů na trhu. Díky tomu jsou určeny základní funkcionality rezervačních systémů a je poukázáno na to, co by mohlo být hlavní překážkou pro běžné malé podnikatele a poskytovatele služeb. Následuje vlastní průzkum vybraných segmentů poskytovatelů, jehož cílem je ověření překážek ve využívání rezervačních systémů a shromažďování poznatků, jak by podle nich mělo ideální řešení vypadat. Na základě získaných poznatků z rešerše a především průzkumu je představen návrh vlastního rezervačního systému, který s využitím doplňujících služeb bude pro tyto poskytovatele vhodným řešením. Návrh je prezentován formou user stories a use case diagramů, dále je graficky znázorněna základní struktura systému se všemi svými důležitými součástmi. V další fázi je rezervační systém v podobě webové aplikace při využití vybraných technologií implementován a otestován. Navazuje analýza legislativních požadavků, které ovlivní provoz webové aplikace. Posléze je představeno, jak bude vedena spolupráce s klienty a jak bude realizována infrastruktura. Na konci je rezervační systém podroben marketingové analýze a je představen ekonomický odhad na první rok provozu, díky čemuž by měla být možná postupná komercializace vzniklého produktu.