Návrh informační architektury pro web vybrané firmy - Trněná, Anna; Sklenák, Vilém, 1963-; Kučerová, Helena, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalářská práce se věnuje návrhu redesignu informační architektury a celkového vzhledu webových stránek společnosti ALADIN agency s.r.o., která působí v odvětví polygrafie. Hlavním cílem této práce je vytvoření nového funkčního a uživatelsky přívětivého webu. Práce je rozdělena do dvou základních částí. První část se věnuje teorii, kterou je nutné pochopit k vytvoření nového designu webových stránek. Poskytuje přehled klíčových konceptů týkajících se uživatelské zkušenosti, uživatelského rozhraní, webového designu a marketingu na internetu. Praktická část se soustředí na analýzu stávajících webových stránek společnosti a stránek konkurence. Zahrnuje představení podniku, audit stávajícího webu a porovnání s konkurencí z pohledu použitelnosti a uživatelské zkušenosti. Na základě získaných poznatků byl v nástroji Figma vytvořen funkční prototyp nového designu, který byl následně podroben uživatelskému testování s využitím specifických scénářů, aby se ověřila efektivita navrhovaných změn a jejich přínos pro zlepšení interakce konečných uživatelů s webem.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses