Návrh a implementácia webovej stránky pre umelca - Vajsová, Diana; Sklenák, Vilém, 1963-; Nguyen, Viet Bach; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalárska práca sa zaoberá tvorbou webovej stránky pre slovenského umelca. Hlavným cieľom je návrh a implementácia webovej stránky, ktorá bude fungovať ako umelecké portfólio maliara. Práca je rozdelená na teoretickú časť a praktickú časť. Teoretická časť je rozdelená na tri kapitoly. Prvá kapitola stručne predstavuje možnosti, akým spôsobom sa môžu vytvárať webové stránky. Druhá kapitola je zameraná na UX a UI design. Tretia kapitola obsahuje základné informácie z oblasti informačnej architektúry. Posledné dve kapitoly sa zameriavajú na praktickú časť práce. Štvrtá kapitola opisuje náležitosti, ktoré by malo umelecké portfólio spĺňať. Posledná kapitola popisuje celkový proces vytvorenia webovej stránky. Proces sa skladal z návrhu designu a funkcií webu. Následne prebiehala implementácia pomocou softvéru Wordpress. Na záver prebehlo užívateľské testovanie, ktorým sa kontrolovali jednotlivé funkcie a celkový dojem webovej stránky na užívateľov. Výsledkom práce je funkčná webová stránka, ktorej účelom je prezentácia maliarskej tvorby slovenského umelca.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses