Využití mHealth v léčbě idiopatických střevních zánětů - Vrána, Tomáš (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím mHealth aplikací v léčbě idiopatických střevních zánětů. Cílem první části práce je uvést čtenáře do problematiky mHealth a idiopatických střevních zánětů. V druhé části práce jsou pak identifikovány klíčové funkcionality aplikací v kontextu idiopatických střevních zánětů, a to na základě analýzy stávajících studií těchto aplikací a následně na základě dotazníkového šetření. Dotazníkové šetření také slouží k získání povědomí o využití těchto aplikací mezi pacienty. Metodou polostrukturovaného rozhovoru s lékařem jsou následně prokonzultovány získané funkcionality těchto aplikací a jejich možné využití v běžné lékařské praxi. Mezi hlavní výstupy, které tato práce přináší patří identifikované funkcionality mHealth aplikací, analýza využití aplikací a funkcionalit pacienty v ČR a následné zhodnocení využití analyzovaných funkcionalit ve spojení s lékařskou praxí, společně s návrhem implementace těchto funkcionalit.