Využití generativní umělé inteligence v marketingu - Foglar, Matěj; Kovářová, Marie; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje zkoumání potenciálu generativní umělé inteligence (GAI) v marketingu, se zaměřením na její schopnost generovat obsah pro marketingové kampaně. Hlavním cílem je vyhodnotit schopnosti GAI vytvářet marketingové materiály, které jsou srovnatelné s výtvory marketingových/designových profesionálů a zároveň mají potenciál efektivně oslovit široké publikum. Teoretická část definuje umělou inteligenci a detailně rozebírá koncept GAI a její aplikace v marketingu. Praktická část využívá kvantitativní výzkum k hodnocení schopností GAI produkovat marketingový obsah prostřednictvím dotazníkového šetření a analýzy vygenerovaných výsledků. Závěrečná část shrnuje získané poznatky a představuje doporučení pro efektivní využití GAI v marketingových strategiích. Z výzkumných zjištění vyplývá, že generativní umělá inteligence disponuje schopností produkovat vizuálně atraktivní obsah, který dokáže konkurovat a mnohdy i předčit lidskou kreativitu. Tato schopnost může být velmi účinná při vytváření různých reklamních kampaní. Výzkum ale také ukazuje, že i přesto, že GAI má již nyní schopnost produkovat vizuálně přesvědčivé obrázky, stále se v nich objevují jemné stopy, které odlišují jejich původ od lidské tvorby a negativně tak působí na vnímání atraktivity reklamy potenciálními zákazníky.
Vedoucí práce: Marie Kovářová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses