Adopce bitcoinu ve společnosti a důvody pro ni - Fischer, Dominik (2024)
Účelem této práce je prozkoumat momentální stav adopce bitcoinu a zjistit, jaké důvody lidé mají pro jeho použití. Práce se v teoretické části věnuje komplexnímu pohledu na vnímané selhání tradičních finančních systémů, jakožto jednomu z hlavních důvodů, proč bitcoin vznikl a proč ho mnoho lidí používá. Další část zjišťuje stav momentálního rozšíření ve světě s návazností na rešerši možných důvodů k adopci bitcoinu. Praktická část pomocí rozhovorů zjišťuje důvody a okolnosti používání bitcoinu u jednotlivců. Zaměřuje se na prozkoumání toho, zda mají různé znalosti ohledně fiat měn, technologické znalosti bitcoinu, povědomí o státních regulacích a jaký vliv tyto témata mají na jejich postoj k bitcoinu.