Adopce bitcoinu ve společnosti a důvody pro ni - Fischer, Dominik; Sudzina, František; Perzina, Radomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Účelem této práce je prozkoumat momentální stav adopce bitcoinu a zjistit, jaké důvody lidé mají pro jeho použití. Práce se v teoretické části věnuje komplexnímu pohledu na vnímané selhání tradičních finančních systémů, jakožto jednomu z hlavních důvodů, proč bitcoin vznikl a proč ho mnoho lidí používá. Další část zjišťuje stav momentálního rozšíření ve světě s návazností na rešerši možných důvodů k adopci bitcoinu. Praktická část pomocí rozhovorů zjišťuje důvody a okolnosti používání bitcoinu u jednotlivců. Zaměřuje se na prozkoumání toho, zda mají různé znalosti ohledně fiat měn, technologické znalosti bitcoinu, povědomí o státních regulacích a jaký vliv tyto témata mají na jejich postoj k bitcoinu.
Vedoucí práce: František Sudzina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses