Analýza definice ekonomiky v počítačových hrách - Sekera, Alexandr; Bruckner, Tomáš, 1974-; Svatoš, Oleg; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Práce se zabývá analýzou definice ekonomiky a ekonomických systémů v počítačových hrách. Jsou krátce popsány základní principy tvorby herní ekonomiky v historickém pohledu, jak se hry vyvíjely. Pro komplexní zhodnocení tvorby ekonomiky ve hře byl vytvořen seznam otázek a kritérií, které následně zodpovídaly vývojářská studia. Práce se zaměřuje na konkrétní počítačové hry se zajímavou ekonomikou, kde je následně definice ekonomiky zhodnocená na základě experimentů a rozhovorů s hráči a vývojáři. Pro definici ekonomiky ve hrách jsou identifikované významné faktory a problémy, jejich popis a srovnání z hlediska jednotlivých her, jejich náročnosti a dopadů. Nakonec jsou popsány možné principy definice herní ekonomiky, jejich výhody, nevýhody, úskalí a náročnosti na základě jednotlivých prozkoumaných her.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses