Flask aplikácia pre tvorbu kvízov - rozšírenie funkcionality backendu - Ježek, Filip; Svoboda, Jaroslav; Yelizarova, Elizabeth; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Táto práca sa zaoberá rozšírením funkcionalít v kvízovej aplikácii vytvorenej v Flasku. Hlavným cieľom práce je rozšíriť súčasné funkcionality kvízovej aplikácie o nové, a to konkrétne o možnosti vytvoriť otázku typu true/false, vytvoriť verejné kvízy, zoradiť kvízy, vytvoriť otvorenú otázku a exportovať výsledky kvízov. Pre naplnenie hlavného cieľa boli v práci stanovené aj dielčie práce a to vykonať analýzu súčasnej aplikácie a porozumieť potenciálnu Flasku pri vývoji webových aplikácií. Na začiatku je vykonaná analýza aplikácie bez pridaných funkcionalít, kde je opísaný súčasný stav a architektúra aplikácie. Analýza obsahuje rozbor klientskej a serverovej časti, náhľad na databázu a testovanie súčasných funkcionalít. Pre vykonanie analýzy bola použitá metóda skúmania dokumentácie. Po analýze je poskytnutý teoretický náhľad na nové funkcionality, kde je vysvetlení ich prínos pre aplikáciu a používateľov. Obsahom teoretického náhľadu sú aj jednotlivé obrazovky aplikácie s implementovanou funkcionalitou. Najobsiahlejšia časť práce je implementácia nových funkcionalít. Implementácia obsahuje jednotlivé výpise kódov, so zmenami v nich. Pri výpisoch je vždy uvedené ich vysvetlenie, a čo bolo potrebné v kóde upraviť, tak aby boli nové funkcionality úspešne implementované. Na záver sú implementované funkcionality otestované pomocou testovacích scenárov. Obsahom scenárov sú taktiež príklady obrazoviek, aby bolo možné čitateľovi priblížiť pohľad kde sa daní krok testu odohráva. Výstupom práce je kvízová aplikácia v Flasku s rozšírenými funkcionalitami.
Vedoucí práce: Jaroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses