Analýza informační architektury a obsahu webových stránek Montessori škol - Perlíková, Anna; Dědic, Filip; Jílková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu informační architektury a obsahu webových stránek škol s alternativními způsoby vzdělávání, a to Montessori škol. Teoretická část krátce uvede problematiku informační architektury, včetně jejích částí a systémů, a vysvětlí a představí základní principy Montessori vzdělávání. Na základě tohoto úvodu bude poté provedena analýza informační architektury webu vybraných Montessori škol a jedné tradiční základní školy, v níž budou analyzovány přítomné systémy v informační architektuře každých stránek, poté analýza obsahu a utvoření mapy stránek. Zde bude kladen cíl zjistit jaký obsah webová prezentace těchto škol obsahuje a jak je strukturován, a utvořit seznam neboli šablonu mentálního modelu obsahu, který uživatelé na těchto stránkách očekávají. Zároveň bude představena škola MZŠ Tanvald, u které bude provedena situační analýza, a dále bude provedena i detailní analýza informační architektury a obsahu webových stránek MZŠ Tanvald. Na základě této části bude dále vytvořený seznam doporučení a návrhy pro změnu informační architektury těchto stránek, které budou spolu s mapou stránek, klíčovými slovy a mockupy hlavním výstupem této bakalářské práce.
Vedoucí práce: Filip Dědic
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses