Design interaktivní kulturní mapy města Tábor - Vybíralová, Anna (2024)
Předkládaná bakalářská práce se věnuje problematice navrhování digitálních produktů. Důraz je kladen na význam uživatele a pochopení jeho potřeb a motivací jako východiska k připravení efektivního návrhu pro následné technické zpracování. Cílem práce je vytvořit prototyp interaktivního uživatelského rozhraní kulturní mapy mikroregionu Táborska s možností vkládat nové prodněty. A tím poskytnout službu efektivního informačního nástroje aktérům kulturního života, obyvatelům i návštěvníkům regionu. Teoretická část práce přibližuje metodiku navrhování a vývoje digitálních produktů se zaměřením na aspekty UX/UI, interakčního designu a designu zaměřeného na člověka. Praktická část obsahuje detailní dokumentaci přípravné fáze projektu. Zaměřuje se především na pochopení potřeb koncového uživatele. Principy popsané v předešlých kapitolách jsou pak apliko-vány při tvorbě výsledného prototypu, zpracovaného pomocí nástroje Figma.