Fake news a manipulace na sociálních sítích - Iliasova, Alina; Böhmová, Lucie; Potančok, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na téma fake news a manipulace na sociálních sítích. Cílem této práce je provést vlastní výzkum zaměřený na schopnost identifikovat fake news na sociálních sítích mezi mladými lidmi z Prahy a porovnat ho s výsledky výzkumu o schopnosti identifikace fake news mezi mladými lidmi z Moskvy autorek Zuykina K. L. a Sokolova D. V., který byl publikován v časopise Tomské státní univerzity. Teoretická část práce se zabývá popisem pojmů informace, dezinformace, fake news a sociálních sítí, představuje výsledky výzkumu provedeného autorkami z Moskevské státní univerzity M. V. Lomonosova. Pro dosažení stanoveného cíle je v rámci metodiky využito těchto metod: rešerše, dotazníkové šetření a komparace. Praktická část se skládá ze stanoveného cíle a hypotéz. Empirický výzkum byl proveden formou dotazníkového šetření. Získaná data byly dále vyhodnoceny a využity při vypracování již definovaného cíle.
Vedoucí práce: Lucie Rožmberská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses