Problémy vyhledávání informací na internetu napříč generacemi - Golková, Tereza (2024)
Cílem mé bakalářské práce je analyzovat chování uživatele webových vyhledávačů z různých věkových generací a zjistit, co jim dělá největší problém. Zároveň se berou v potaz i mentální postižení, která se vyskytují v jakékoliv věkové skupině. Ve své práci se zaměřím na historii internetu, kde rozeberu počátky internetu a také historii webového vyhledávače. Dále se věnuji nejpopulárnějším webovým vyhledávačům a vyhledávání jako takovému. V neposlední řadě zmiňuji nejčastější problémy vyhledávání informací na internetu napříč generacemi a výuku informačních a komunikačních technologií. Můj výzkum se bude věnovat znalostem a problémům vyhledávání informací na internetu napříč generacemi na základě vlastního dotazníkového výzkumu a v druhé části se zaměřím na pozorování člověka s mentálním postižením a jeho největším překážkám při využívání webového vyhledávače.