Analýza bytové výstavby ve vybraném kraji ČR - Holubová, Anna (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou čtvrtletní časové řady počtu dokončených bytů na území hlavního města Prahy od roku 2006 do roku 2023. Data byla čerpána z webových stránek Českého statistického úřadu. Hlavním cílem práce je zanalyzovat vývoj této časové řady. Jsou použity základní popisné charakteristiky časových řad a vybrané metody pro modelování sezónní a trendové složky. Účelem práce je odhalit, jak se mění počty dokončených bytů v jednotlivých čtvrtletích a jakým způsobem se vyvíjí jejich produkce.