Analýza bytové výstavby ve vybraném kraji ČR - Holubová, Anna; Vozár, Ondřej; Šimpach, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou čtvrtletní časové řady počtu dokončených bytů na území hlavního města Prahy od roku 2006 do roku 2023. Data byla čerpána z webových stránek Českého statistického úřadu. Hlavním cílem práce je zanalyzovat vývoj této časové řady. Jsou použity základní popisné charakteristiky časových řad a vybrané metody pro modelování sezónní a trendové složky. Účelem práce je odhalit, jak se mění počty dokončených bytů v jednotlivých čtvrtletích a jakým způsobem se vyvíjí jejich produkce.
Vedoucí práce: Ondřej Vozár
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: datové analýzy a modelování [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses