Ekonomická vhodnost integrace MHD v Kladně - Havlíček, Jakub (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou účelnosti vynakládání finančních prostředků na zajištění městské dopravy v Kladně. V současné době totiž dochází k mnoha souběhům městských a příměstských linek, ke kterému dochází mimo jiné z důvodu vzájemné neintegrovanosti a nekoordinovanosti. Tento stav mnohdy vede ke zbytečnému převisu nabídky nad poptávkou. Účelem této práce je vyčíslit možnou výši finančních prostředků, které by mohlo město Kladno uspořit, spolupracovalo-li by na zajištění veřejné dopravy na svém území se Středočeským krajem. Na základě dat z provedených profilových přepravních průzkumů, které zahrnují kromě samotné vytíženosti spojů i informace o zpoždění, je navržen plán optimalizace pro řešené oblasti.