Vliv sociálních sítí na chování a rozhodování uživatelů - Machová, Nela (2024)
Sociální sítě jsou dnes oblíbeným fenoménem nejenom u uživatelů, ale i u firem, které sociální sítě rádi využívají v rámci svojí marketingové propagace. Tato bakalářská práce se zabývá popisem sociálních sítí a analýzou jednoho z aspektů, který ovlivňuje chování uživatele v rozhodovacím procesu. Zkoumaným aspektem je četnost sdílení příspěvků na sociální platformě Instagram a vliv této frekvence na chování a rozhodování uživatele. Teoretická část se zaměřuje na popis klíčových témat a slouží jako seznámení s danou problematikou. V praktické části je prezentována analýza dat z dotazníkového šetření navazující na uskutečněný experiment na sociální síti Instagram. Ten se věnoval sdílení příspěvků formou reklamy a následný rozbor vlivů na rozhodovací proces a chování uživatele. Cílem práce je snaha zhodnotit efektivnost marketingové propagace na sociálních sítí a zjistit, zdali je její vliv na konečné rozhodnutí uživatele pozitivní či negativní.